(Urine bag)کیسه ادرار
کاربرد وسیله:
اتصال به سوندها مانند سوند فولی، نلاتون و جمع آوری ادرار
مدل:
مشخصات ظاهری:
اجزا به تفکیک: | سوراخ کننده/فیلتر هوا و مایع/تیوب/غلطک/سر اتصال |
مشخصات فنی:
نوع دريچه : | Cross Valve |
حجم : | 2000 میلی لیتر |
تعين حجم اسمي يورين بگ : | 2000 سی سی |
بررسي نشت مايع از يورين بگ : | بدون نشت |
بیمارانی که توانایی حرکت و دفع ادرار را ندارند، برای دفع، از کیسه های ادرار استفاده می کنند. کیسه ادرار، یک کیسه ی بسته و شفاف پلیمری بوده و در حجم 2 لیتری است. این کیسه ها از طریق سوند، وارد مثانه ی بیمار شده و به هنگام نیاز به تخلیه، ادرار از طریق سوند، به کیسه ها وارد میشوند. سطح کیسه ادرار با اعداد خوانا و شفاف نشان داده شده است.
خرید کیسه ادرار مناسب برای استفاده بیمارانی است که برای دفع ادرار مشکل دارند. خرید اینترنتی کیسه ادرار این امکان را برای فرد فراهم کرده است تا آن را درب منزل و بدون حضور فیزیکی دریافت کند.
حجم کیسه ادرار 2000 میلی لیتر می باشد. کیسه ادرار دارای حلقه آویز (هنگر) جهت سهولت در اتصال آسان آن به پایه تخت و یا حمل راحتر آن می باشد این در حالی ایست که نمونه های مشابه کیسه ادرار فاقد حلقه آویز می باشند.
خروجی مایع آن به هیچ وجه نشتی ندارد و نم نمیزند. کیسه ادرار یک بار مصرف و استریل می باشد. از مواد دست اول و مدیکال گرید می باشند. شیر صلیبی روان کیسه ادرار باعث تخلیه راحت ادرار می شود.
هنگامی که دستگاه ادراری تحتانی به عفونت مبتلا می شود از نظر علمی به آن سیستیت ساده (عفونت مثانه) می گویند و هنگامی که عفونت بر دستگاه ادراری فوقانی تأثیر میگذارد به آن پیلونفریت (عفونت کلیه) گفته میشود. شایعترین علائم عفونت مثانه، سوزش به هنگام ادرار کردن و نیاز به ادرار مکرر (و یا اضطرار برای ادرار)است . این علائم ممکن است متوسط یا شدید باشند و در زنان سالم بهطور متوسط شش روز طول میکشد. افرادی که دچار عفونت دستگاه ادراری فوقانی یا پیلونفریت میشوند، ممکن است علاوه بر علائم رایج عفونت دستگاه ادراری تحتانی درد پهلو، تب، یا حالت تهوع و استفراغ را بروز دهند. ندرتاً ممکن است ادرار خونی باشد یا در ادرار عفونت قابل مشاهده باشد. یکی از دلایل ایجاد عفونت در مثانه و یا کلیه استفاده نادرست از کیسه ادرار و یا استفاده از کیسه های ادرار غیر استاندارد بعد از عمل جراحی و یا نیاز فرد به استفاده از آن است مانند سالمندان. برگشت ادرار به مثانه و یا در زمان طولانی تر به کلیه ناراحتی های بیمار را چند برابر می کند. از ویژگی های منحصر بفرد کیسه ادرار جلوگیری از برگشت ادرار به لوله ورودی و برگشت آن به مثانه و سپس کلیه است. دریچه آنتی ریفلاکس این قطعیت را برای بیمار دارد که هنگام استفاده از کیسه ادرار در شرایط استاندارد هرگز ادرار را به سمت مثانه باز نمی گرداند. این بدان معنی ست که هر رفتی برگشت ندارد.
ویژگی های کیسه ادرار
- گنجایش: 2000 میلی لیتر
- دارای شیر صلیبی
- مخصوص بزرگسالان
نحوه استفاده از کیسه ادرار
- کیسه ادرار را داخل نگهدارنده آن جای دهید.
- محل اتصال کیسه ادرار به سوند وانتهای سوند را با پنبه الکل تمیز کنید.
- یک حوله در زیر کیسه و پورت ان بگذارید تا از نشت ادرار روی پا جلوگیری شود.
- قبل از اتصال دریچه خروجی پایین کیسه به سوند، از محکم بسته شدن آن اطمینان حاصل کنید. لازم است که کیسه درجای خود بصورتی پایدار محکم شود. مطمئن باشید که روی لوله سوند قرار نگرفته و برای آن مشکلی ایجاد نکرده و مانعی ایجاد نکند.
- کیسه ادرار را به انتهای سوند وصل کنید، رابط را به آرامی داخل پورت سوند فروکنید. هنگام جدا کردن سوند از کیسه می توانید با خم کردن لوله، درست در قسمت پایین نوک و نگه داشتن آن، از چکه کردن ادرار جلوگیری کنید. مراقب باشید که هنگام اتصال کیسه ادرار به سوند، نوک سوند تمیز نگه داشته شود. این کار مانع از ورود میکروب ها به سیستم تخلیه ادرار خواهد شد.
- وقتی که کیسه پر میشود، آن را تخلیه کنید. برای این کار، کلامپ رو به پایین حرکت دهید. لوله خروجی و انعطاف پذیر را برای کنترل جریان ادرار صاف کنید. هنگام تخلیه کیسه لازم نیست که آن را از سوند جدا کنید. پای خود را تا حد لبه توالت بالا ببرید تا به کیسه برسد. بعد از این کار میتوانید ادرار را به طور مستقیم دخل توالت خالی کنید. به این ترتیب ، نیاز به خم کردن خودتان که ممکن است نارحت کننده باشد، ندارید.
- کیسه ادرار را تمیز نگه دارید. برای کاهش بو و حفظ کیسه ادرار از میکروب ها، آن را هر روز با آب و سرکه شستشو دهید.
- به یاد داشته باشید که کیسه ادرار باید همیشه در سطحی پایین تر از سطح مثانه قرار گیرد تا تخلیه ادرار به خوبی انجام شود.